Remi Niero ( Condrieu )
 • Condrieu Chéry
 • Druiven viognier
  Duurzaamheid biologische werkwijze, kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt, geen certificering
  Herkomst Frankrijk, Noord Rhône
  Korte beschrijving Full bodied, zeer rijp fruit van witte perzik en geurig als een boeket veldbloemen, met specerijen, een mooie minerale stenigheid en een zeer lange afdronk
  Wijnbouw en Vinificatie Stenen muurtjes ondersteunen de steile terrassen van graniet, waar alles met de hand gedaan moet worden. Chéry geldt als de beste wijngaard van de appellatie en de wijnstokken zijn meer dan 70 jaar oud. 40 % van de wijn rijpt op nieuwe barriques.


  Achtergrond Hoewel vader Robert nog 13 jaar voor een bank werkte, trouwde hij juist bijtijds met de dochter van een belangrijke Condrieuboer: Pinchon, en verwierf zo 0,6 hectare kostbare grond in deze kleine appellatie (168 ha). Hij slaagde er in de loop van de jaren in zelfs nog 5,4 hectare bij te kopen. (In de jaren 60 besloeg de totale oppervlakte van de appellatie 8 hectare!) De druif viognier is een lastige klant met een vrij serieuze en lange gebruiksaanwijzing, zowel in de wijngaard als in de kelder, waarin het inzicht het laatste decennium enorm is toegenomen. De druif bevat zeer veel vaste bestanddelen die zeer precair behandeld moeten worden, en rijpt slechts zeer langzaam. Zoon Remi nam in 2004 het roer over op het domein en is bezig biologische certificering te verwerven. Oogstjaar 2014 was een koel jaar, zodat de mineraliteit en frisheid een iets grotere rol spelen dan in bv de jaren 2015 en 2013 waarin de exotische fruittonen meer prominent aanwezig zijn.

  Terug naar het overzicht.

  Arisz et al. |Wijnimport en -groothandel|Nieuwe Keizersgracht 28 sous | 1018 DS Amsterdam
  FAX:00 31(0)842-257532 |TEL:00 31(0)20-6381821|E-mail: info@ariszetal.nl
  LEVERINGSVOORWAARDEN