Allard Arisz
In 2001 ben ik Arisz et al. Wijnspecialist gestart.
Na gedurende een twaalfjarige carriere in diverse hotels en restaurants onder anderen met wijninkoop te zijn bezig geweest legde ik in 2000 met succes het Vinologenexamen af en startte als assortimentsmanager bij de online-wijncommunity QuoteOnWine.com, een pilotproject van uitgever Quote.
Aldaar leerde ik in een jaar tijd tientallen importeurs en hun assortimenten, en zo de Nederlandse wijnmarkt kennen. Na het barsten van de internet-zeepbel en kennismaking met alle (toenmalige) internetwinkel-problemen maakte ik mijzelf overbodig door voor Quote alle wijnexpertise en het assortimentsbeheer onder te brengen bij een grote, reeds bestaande brick & morter-wijngroothandel.
Aldus maakte ik de handen vrij om in 2001 in een kelder op het Wilhelmina Gasthuisterrein te Amsterdam de eerste zelf geÔmporteerde dozen en pallets op te slaan.
Ik heb een voorkeur voor wijnen die een notie van hun geboortegrond in zich (lijken te) dragen en het assortiment van Arisz et al. kenmerkt zich dan ook door een sterke vertegenwoordiging van wijnen met een gevoel van lokaliteit.
Ik zit dicht op de ontwikkelingen in de markt, lees vrijwel alles van enig belang wat er over wijn wordt geschreven, proef wekelijks tientallen, soms honderden wijnen en won in 2011 de Grand Prix Saint Hubert. Ik ben een wijn-nerd, maar vindt het vooral belangrijk klanten van dienst te zijn, door de gebieden op te zoeken waar mijn eisen het vlak van commerciŽle inzetbaarheid raken.
De rol van adviseur en (aanvullend) wijngeweten is mij op het lijf geschreven en deze vervul ik dan ook met verve als contactpersoon voor restaurateurs en cateraars.

 

Suzanne van Dalen
Suzanne's professionele bestaan speelde zich eerder af in de Amsterdamsche hotellerie, laatstelijk als front office-coordinator bij een hotelgroep.
Toen ik -Allard- mij in 2001 inschreef bij de Kamer van Koophandel van Amsterdam had ik het idee dat ik nog wel eens in de situatie zou kunnen geraken waarin ik iemand nodig zou hebben in de zaak. Ik wist alleen op dat moment nog niet wie dat zou zijn dus leek de bedrijfsnaam met "et al." mij daarop een prima voorschot.
In 2007 trad tot mijn vreugde Suzanne van Dalen als compagnon tot Arisz et al. toe, na al vanaf dag 1 hand- en spandiensten te hebben verricht. Voor het veranderen van de naam in Van Dalen en Arisz bleek toen geen animo te bestaan, zodat in naam Suzanne's rol bescheiden lijkt.
Niets is minder waar. Naast het zakelijke hart van de zaak is Suzanne in toenemende mate onderdeel van het wijngeweten van Arisz et al. Het is echter niet in de laatste plaats haar leven als gourmand dat het bestaan als wijnhandelaar van de juiste context voorziet.

 

Johan van der Jagt
Onze Wijnspecialist In Opleiding en aanstormend talent bezit alle ingrediënten om een zonnige wijntoekomst tegemoet te zien. Het had echter niet veel gescheeld of hij was bierspecialist in opleiding geworden, en wij zijn Pieter van Café Gollem dan ook veel dank verschuldigd dat hij ons juist bijtijds met elkaar in contact bracht, zodat wij Johan voor de wijnwereld konden behouden. Met zijn uitstekende proefvermogen, is hij even eigengereid als doortastend en nooit te beroerd een paar conventies te doen sneuevelen. Niettemin neemt Johan kennis van de relevante conventies aan de Wijnacademie in Maarn, waar hij in september 2013 aan de opleiding tot vinoloog begon. Wij denken dat u nog veel van hem zal vernemen.

Arisz et al. |Wijnimport en -groothandel|Nieuwe Keizersgracht 28 sous | 1018 DS Amsterdam
FAX:00 31(0)842-257532 |TEL:00 31(0)20-6381821|E-mail: info@ariszetal.nl
LEVERINGSVOORWAARDEN