Weingut Weszeli (Langenlois)
In 2011 kocht Davis Weszeli het Weingut van de familie Summerer, en hoewel de wijnen al goed waren maakt hij samen met Michael Zimmermann en oenoloog Thomas Ganser met zevenmijls laarzen sprongen voorwaarts door een steeds nauwkeurig geologische mapping van de wijngaarden, fine-tuning in de kelder (die vooral bestaat uit steeds meer hands off) en een omschakeling naar biologische wijnbouw. Wat er gebeurt als alles meezit tonen de superlatieve 2015's. Veltliner op dit niveau proef je niet vaak.

  • Grüner Veltliner Steinhaus
  • Zeer expressieve, geurige wijn met grapefruit, peer en een snufje witte peper. De ondergrond van de wijngaard bestaat uit verbrokkeld gesteente dat Gneiss heet en dat stamt uit de tijd dat hier een oceaan was (Mioceen). De minerale kenmerken van de wijn worden door velen hieraan toegeschreven, (hoewel wetenschappelijk bewijs ontbreekt). Er wordt biologisch gewerkt (maar de wijn draagt geen certificaat).
  • Grüner Veltliner Purus
  • Rijke stijl grüner veltliner dankt zijn karakter aan de warme wijngaarden op de diepe lössbodems van de Kittmannsberg, gelegen in het zuid-westen van Langenlois. De hele trossen worden direct na de oogst geperst en de helft van de wijn rijpt 1,5 jaar op eik, de rest op staal.
  • Grüner Veltliner Erste Lage Schenkenbichl
  • Full bodied, geur van lelies, niet helemaal droog, klein zoetje, heerlijk bij rijke visgerechten, gerechten met eendenlever, lichter wild, pittige smaken, en kwartel met 5 spices!

    Terug naar het overzicht.

    Arisz et al. |Wijnimport en -groothandel|Nieuwe Keizersgracht 28 sous | 1018 DS Amsterdam
    FAX:00 31(0)842-257532 |TEL:00 31(0)20-6381821|E-mail: info@ariszetal.nl
    LEVERINGSVOORWAARDEN