Azienda Agricola Cesconi (Pressano)
De vader van de broers Cesconi verkocht de hele oogst nog aan de coöperatie, maar zij hebben het domein naar de top van de regio gebracht de afgelopen decennia. Biologisch(dynamisch)e wijnbouw, een goed wijnmakersinstinct maar zeker ook veel kennis brachten onder meer de hoogste Italiaanse onderscheiding: "tré bicchiere".

  • Nosiola
  • Zo mooi, zo eigen, zo kwetsbaar(very delicate zegt Franco altijd). Doet wat denken aan wijnen uit de Savoie, laag in alcohol, niet fruitig, maar verfijnd en rustig van smaak, etherisch!
  • Manzoni
  • Deze kruising tussen riesling en pinot bianco combineert de stenige en citrustonen van de eerste met het witte fruit en de zachte bloemigheid van de tweede.
  • Pinot Grigio
  • Hoe langer ze biodynamisch werken, hoe frisser de stijl wordt, zo lijkt het wel. Al jaren bij de top van wat met deze druif in de Dolomieten te bereiken is.
  • Olivar (Pinot Grigio, Chardonnay on wood, Pinot Blanc)
  • Voluptueus, royaal bemeten, ongelofelijk veel wijn voor zijn geld, bevredigt zowel hedonisten als intellectuelen.
  • Pivier (voornamelijk merlot op hout)
  • So much voor de terroirdiscussie, dit lijkt zó enorm op Pomerol.
  • Blauwal Metodo Classico
  • Sinds oogst 2010 op ongeëvenaard niveau, kennelijk heeft Franco nu alle variabelen (en dat zijn er natuurlijk een boel met een mousserende wijn) precies in de smiezen! 100% chardonnay, geen dosage en 60 maanden sur lattes!

    Terug naar het overzicht.

    Arisz et al. |Wijnimport en -groothandel|Nieuwe Keizersgracht 28 sous | 1018 DS Amsterdam
    FAX:00 31(0)842-257532 |TEL:00 31(0)20-6381821|E-mail: info@ariszetal.nl
    LEVERINGSVOORWAARDEN